3 ÅR etter selvmord ✝️ 02.07.2018

Her er en mors refleksjoner 3 år etter ens barn valg av selvmord ✝️. For nøyaktig 3 år siden, raste livet sammen i forhold til den realiteten som jeg og min familie befant oss i til 2015✝️⚰️.

I dette opptaket deler jeg tanker som vil være støttende for pårørende, helsepersonell og for de som sliter med mentale lidelser og selvmordstanker 🙏❤️

Den tøffeste prosessen når vi mister våre kjære i død ✝️ er ofte tapet av sannheter og at vi blir tvunget i en radikal og tøff tapsendring i oss selv ⚰️☠️💀🙀. Spesielt med å miste sitt barn i død er det utfordrende å gi slipp på det vi hadde 👨‍👩‍👦. Vi må gi slipp på det fysiske kjærlighetsaspektet som vi knytter til vårt barn 👶. Kjærligheten er der selv om vi ikke har en fysisk realitet som speiler den tilbake til oss og gir oss feedback med fysisk tilstedeværelse ❤️. Mennesker forholder seg stort sett kun til den synlige verden og realitetene og dette fører til at tapet blir ekstra tungt. 🙀

I flere år har jeg møtt mennesker med mentale utfordringer og selvmordstanker 🤯🤯🤯. Den 01.07.2018 møtte jeg en ung jente som sto på Kvaløybrua for å ta sitt liv 🌉. To helsepersonell sto et stykke ifra jenta når hun sto utfor rekkverket og klar til å hoppe i døden 🌉. Jenta truet helsepersonalet med å hoppe om de kom nærmere henne. Dette hørte ikke jeg når jeg kom kjørende, stoppet bilen og gikk i møte med situasjonen jeg så. Jeg gikk bak jenta og kom helt inn til henne der jeg klatret opp på rekkverket og inn til henne med å «face» døden som lå under våre føtter. Jeg overrumplet jenta og fikk en nær relasjon med henne de 10-15 minuttene vi hang utfor bruen sammen før politiet kom 🌉. På disse minuttene fikk jeg årsaken for hennes valg av selvmord. Vi hadde faktisk en fin og nær dialog til tross for omstendighetene.

Det kom totalt 7 utrykningsenheter til bruen 01.07.2018 ca klokken 08.00 på morgenen 🚔🚑🚒🚤. Det var utrykningsbåt under bruen samt politi-biler og ambulanse-biler på bruen 🚑. Politiet som grep inn var tydelig redd, og gikk inn i en mekanisk prosess 🚔. Hadde jeg vært jenta, som skulle ta mitt liv og ikke hatt samtalen som vi hadde, ville jeg ha hoppet utfor bruen bare på grunn av den triggende måten som politiet handlet etter. Relasjonen og samtalen jeg hadde med jenta var utslagsgivende for utfallet. Jeg ringte politiet senere på ettermiddagen for å gi de feedback på deres dårlige intervensjon som jeg ble en del av 🚔. Dette gav de seg ikke tid til å høre på. JA, politiet gjør MYE bra, men denne situasjonen viste at politiet var lite trent i selvmords-situasjoner 🤯.

Vi kan ikke behandle mennesker som en ting. 🎨. Medmenneskelig tilnærminger MÅ være med i krise-situasjoner, selv om også mekanisk tilnærming er påkrevd enkelte ganger. Dette var ikke en av de ❌.

Som empat er det lett å sette seg inn i avmakten og håpløsheten som suicidale mennesker opplever 💔. Samfunnet gir oss mange avmakts og mangel-tilstander der noen føler at overgivelse til døden er den eneste løsning som vil gi frihet fra lidelse 🤒🤕🤢🤮. Det er mange som sliter med mentale lidelser på grunn av avhengigheter, sykdommer, rusmidler, prestasjonsfokus og kyniske samfunnsstrukturer. Dette er en energi som i 2020 har blitt mer synlig på grunn av «lock down» 🔙🔚situasjonen i hele verden. Mange ting kommer til overflaten i denne tid og det gamle faller, før vi kan skape noen nytt. 🔛

Korona-krisen i 2020 har ført til fokus på blant annet tap, mangel, frykt, dypere refleksjoner og høyere bevissthet. Menneskers sårbarhet og felles eksistens viser oss tilknyttingen vi alle har til hverandre. Livet vårt kan snues opp ned på sekunder. Vi er alle sårbare mennesker som opplever tap, mangler, skuffelser og død.

De fleste av oss har lært oss å leve fra mentale programmeringer 🧾📜. Vi frakobler oss vår indre kraft og sjel, der vi forholder oss til et manipulerende og fordømmende samfunn. Dette kjenner vi på kroppen som en avvisning av oss selv. Vi avviser oss selv fordi vi lever mer etter andres sannheter og til det myndigheter, media, skole, jobb og menneskene rundt oss forteller. Alle har sin egen indre sannhet som vet hva som er best for oss selv. 💗

Skolesystemene vranglærer oss 🚫. Vi lærer oss at status, penger, høye stillinger, hytte, villa, dyre biler er veien til lykke. Dette fører til mange mentale sykdommer fordi det ikke stemmer at det er dette som gir oss lykke. Det gir oss stress, press og mental overload ❌❌❌, og en mekanisk måte å møte livet på. Vi overkjører følelsene og handler etter «vedtatte sannheter» som støtter under en hierarkisk måte å tenke på 🧮 .

Jeg anbefaler den lille Helsebibelen (på ebok) 📓til alle som sliter med selvmordstanker, pårørende og helsepersonell. Vi trenger å se et større perspektiv, og den lille helsebibelen viser hvordan vi er programmert og dermed ubevisst skaper lidelser og sykdommer i vårt liv.

Hjelp meg å hjelpe 🙏

#Truth

Alt godt til deg fra Ann-Peggy Hjerte❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *